top of page

תהליך העבודה

הדרך הפשוטה ביותר לעשות את העבודה:

1. מילוי דף שפוט את רעך.

2. חקירת מחשבה על ידי ארבעת השאלות.

3. היפוכים.

בואו תראו איך זה עובד

שפוט את רעך

אלפי שנים אמרו לנו שאסור לשפוט , ובפועל אנו עושים זאת אבל כל הזמן — איך מישהו אלמוני צריך לנהוג, מה ההורים שלנו צריכים להרגיש, מה היו צריכים לעשות אחרת, איך בן הזוג היה צריך להיות, וכו׳. בחקירת העבודה, במקום להדחיק את השיפוטים האלה, אנחנו בעצם משתמשים בהם – דרכם אנו מגיעים בעצמנו הארה. דווקא המחשבות השיפוטיות האלה, כאשר ניתן להם ביטוי על הנייר – מגלות לנו כמו מראת קסמים בהירה, את כל מה שעדיין איננו מודעים לו על עצמנו.

מלאו את דף העבודה "ושפטת את רעך"הורידו דף כאן.

ארבע שאלות

אנו חוקרים כל מחשבה מדף העבודה "ושפטת את רעך" באמצעות ארבע השאלות וההיפוכים של מטה. העבודה היא תהליך של מדיטציה. העבודה היא מודעות ואין לה מטרה לשנות מחשבותיך, רק לחקור אותן לעומק. שאלו עצמיכם את השאלות, וקחו את הזמן הדרוש להתכנס פנימה ולמצוא את התשובות, בעצם לתת לתשובות שעולות מבפנים למצוא אתכם. הורידו את המדריך לאפשור על מנת להסתייע בחקירה שם תמצאו תתי-שאלות מסייעות.

זה הכל. העבודה היא ארבע שאלות והיפוכים. זה כל מה שהיא, לדוגמה: המחשבה שאתם יכולים לחקור בדף העבודה שמעל היא: "פול אינו מקשיב לי." מצאו כעת מישהו בחייכם שלגביו עלתה אצלכם מחשבה כזו: הוא/היא לא מקשיבים לי, ובואו כעת נעשה את העבודה על: "(שם) לא מקשיב לי", בחרו את הסיטואציה בה האמנתם למחשבה הזו וחקרו באמצעות ארבע השאלות:

1. האם זאת האמת?

2. האם אתם יכולים לדעת בוודאות שזאת האמת?

3. איך אתם מגיבים , מה קורה, כשאתם מאמינים ל מחשבה הזאת?

4. מי תהיו ללא המחשבה?

 

כעת היפכו את המחשבה המקורית, ומצאו שלוש דוגמאות ספציפיות ואמתיות עבורכם, לכל אחד מההיפוכים.

היפוכים

כאשר סיימתם את החקירה על מחשבה ספציפית בסיוע ארבעת השאלות, אתם מוכנים להפוך את המחשבה הנחקרת.

כל היפוך הוא הזדמנות לחוות גם את ההפך ממה שאומרת המחשבה המקורית ולגלות, לפעמים בפעם הראשונה בחייכם, מה משותף לכם ולאותו אדם ששפטתם.

 

אנו נוהגים להפוך משפטים להפך הגמור של המחשבה המקורית, להפוך לאחר ולהפוך לעצמי. (או לפעמים ל"מחשבות שלי" כשזה מתבקש). כעת משהפכתם את המחשבה – מצאו לפחות שלוש דוגמאות ספציפיות ואמתיות עבורכם המראות שההיפוך נכון.

לדוגמה, "פול לא מבין אותי" יכול להפוך להפך הגמור: "פול כן מבין אותי". היפוך לאחר: "אני לא מבינה את פול". והיפוך שלישי לעצמי: "אני לא מבינה את עצמי".

ההיפוכים מזמינים אתכם להיות יצירתיים. אתם מגלים דרכם אספקטים של עצמכם שנחבאים מעיניכם וכעת משתקפים לפתע דרך אחרים. כשאתם מוצאים היפוך, כנסו פנימה. תנו לעצמכם לחוות ולהרגיש את ההיפוך. קחו את הזמן הדרוש לכם. מצאו שלוש דוגמאות קונקרטיות, שהן אמת עבורכם – מדוע וכיצד ההיפוך נכון בחייכם שלכם. רק אתם היודעים.

כשהתחלתי לחיות את ההיפוכים בחיי, ראיתי שאני היא כל מה שחשבתי ואמרתי שהוא אתם. מצאתי בפועל שאתם בסך הכול השתקפות שלי עצמי. השלכה שאני עושה על המציאות. היום, במקום לשנות את העולם סביבי (זה לא באמת עבד, אבל רק 43 שנה .. ) , אני רושמת את המחשבות על נייר כדי לחקור אותן ולהפוך אותן . ואז לגלות שאני בדיוק מה שעד כה חשבתי שהוא אתה. כשראיתי את אנוכיותך – פגשתי בשלי. (כאשר אני בטוחה שאני יודעת איך אתה אמור להיות). כשאני רואה אותך כלא נחמד, אני לא נחמדה אליך ו… אל עצמי. כאשר אני מאמינה שאתה צריך להפסיק להלחם, אני מנהלת מלחמה שלמה כאן בראש שלי.

אי אפשר להפחית בעוצמת ההיפוכים – הם המרשם הברור לאושרכם שלכם. קחו את התרופה שאתם מציעים לאחרים. הוכיחו לעצמכם עד כמה פשוט וקל לחיות לפי הצעתכם. העולם מחכה רק לאדם אחד בלבד שיחיה כך. את/ה הוא האחד .

 

דוגמאות להיפוכים

הנה עוד כמה דוגמאות להיפוכים:

"הוא צריך להתחשב בי" הופך ל: 
-הוא לא צריך להתחשב בי (זאת המציאות.) 
-אני צריכה להתחשב בו 
-אני צריכה להתחשב בעצמי.

"אני צריך שהיא תהיה נחמדה אלי" הופך ל: 
-אני לא צריך שהיא תהיה נחמדה אלי. 
-אני צריך להיות נחמד אליה. 
-אני צריך להיות נחמד לעצמי.

"הוא לא אוהב אותי מספיק" הופך ל: 
-הוא כן אוהב אותי מספיק (מישהו באמת יכול לאהוב יותר ממה שהוא אוהב?). 
-אני לא אוהבת אותו מספיק. (האם אני יכולה למצוא את זה? זה לא בעצם הכל סביבי? )
-אני לא אוהב את עצמי מספיק (בעיקר כאשר אני לא חוקרת את מחשבות הסבל שלי).

"משה לא צריך לצרוח עלי ככה" הופך ל: 
– משה כן צריך לצרוח עלי ככה (ברור, במציאות, הוא צורח לפעמים, האם אני מקשיבה.) 
– אני לא צריכה לצרוח על משה ככה. (ואם לא בקול – כמה אני צורחת עליו במחשבתי?) 
– אני לא צריכה לצרוח על עצמי ככה. (האם אני שומעת שוב ושוב את הצרחות של משה? ומי רחמן יותר? משה שצרח עלי רק פעם אחת, או אני שצורחת עליו במחשבתי כבר מאות פעמים מאז?)

קבלת המציאות

לאחר שהופכים את השיפוטים לסעיפים 1 עד 5 בדף העבודה, הפכו כעת את סעיף מס' 6 אלא שהפעם השתמשו ב "אני מוכן ל…." ו- "אני מייחל ל…"

לדוגמה: המשפט "לעולם איני רוצה לחוות שוב מריבה עם משה" הופך ל- "אני מוכנה לחוות שוב מריבה עם משה" ו"אני מייחלת לחוות שוב מריבה עם משה". מדוע לייחל?

סעיף 6 עוסק בהכלת כל המחשבות והחוויות בחיים ללא פחד, ותוך פתיחות מלאה למציאות. אם אתם חווים ריב נוסף עם מישהו, טוב. אם זה כואב אתם יכולים כעת להעלות את המחשבות על הנייר ולחקור אותן. כל הרגשות השליליים שלנו הם רק תזכורת לכך ששוב נקשרנו למשהו שהוא לא האמת עבורנו. המחשבות האלה מדווחות לנו שהגיע הזמן לעשות את העבודה.

עד אשר נוכל לראות באויב – חבר אוהב, עבודתנו לא שלמה. זה לא אומר שצריך להזמין אותו לביתנו. החברות היא חוויה פנימית שלנו. אפשר ולא נפגוש את האדם שוב, אנחנו יכולים גם להתגרש ממנו אם זה מה שיקרה, אבל כשאנחנו חושבים עליו, אם אנחנו עדין מרגישים מתח ולחץ או רק שלווה?

בחוויה שלי, אדם אחד מספיק כדי לקיים יחסים טובים ומוצלחים. אני אוהבת לומר שחיי הנישואין שלי מושלמים. אני לא יכולה לדעת איזה חיי נישואין יש לבעלי (למרות שהוא חוזר ואומר לי שגם הוא מאושר ואין לי סיבה לא להאמין לכך).

bottom of page